facebooksecuritysettings.png
هر چیزی که لازم است درباره تنظیمات امنیتی فیس بوک بدانید

شما یک حساب فیس بوک دارید که قدمت آن به چند سال می رسد. حتی شاید در ابتدا این حساب را با دقت ساختید و همه تنظیمات حریم خصوصی و تنظیمات امنیتی را چک کردید و انتخاب های دقیقی انجام دادید. ولی آیا از آن زمان به بخش تنظیمات سری زدید؟ یا صادقانه تنها به اطلاع رسانی های آخرین روز می روید و به خودتان قول می دهید که بعدها راجع به گزینه های امنیتی جدید فکر کنید؟ در هر صورت این پست برای شما مفید خواهد بود.
فیس بوک به طور منظم تنظیمات امنیتی و حریم خصوصی را تغییر می دهد. بخاطر همین عاقلانه است که گاهگاهی تنظیمات امنیتی خود را چک کنید، شاید انتخاب های شما تغییر کرده باشند. در این پست، ما تنظیمات امنیتی فیس بوک و معنای آنها را در جزئیات برای شما بیان می کنیم.

تنظیمات امنیتی

دو راه برای رسیدن به تنظیمات امنیتی فیس بوک وجود دارد.آسان ترین راه این است که روی آیکون کره زمین در گوشه راست بالا کلیک کنید ( شما معمولا از این دکمه برای رسیدن به آخرین اطلاع رسانی هایتان استفاده می کنید) و تنظیمات را انتخاب کنید. یا می توانید روی فلش کوچک کنار آیکون کره زمین کلیک کنید و در لیستی که ظاهر می شود روی تنظیمات کلیک کنید.

security-settings-EN.jpg
این تنظیمات امنیتی هر کدام چه معنایی دارند؟

Login Alerts فیس بوک لیستی از کامپیوترها، گجت ها و مرورگر هایی که شما به طور متدوال برای لاگین شدن استفاده می کنید، را ذخیره می کند. اگر این هشدار را فعال کنید، شبکه اجتماعی شما هر بار که کسی از یک دستگاه جدید وارد حسابتان می شود، از طریق ایمیل به شما اطلاع رسانی می کند. اگر چنین اتفاقی افتاد، رمزعبورتان را تغییر دهید تا کسی نتواند وارد حسابتان شود. ما به شما توصیه می کنیم که این تنظیمات را فعال کنید.
login-alerts-EN1.jpg

Login Approval. گزینه ای برای اهراز هویت دو مرحله ای ست. وقتی این ویژگی را فعال می کنید، اولین باری که با یک دستگاه جدید سعی دارید وارد شبکه اجتماعی خود شوید، یک کد دیجیتال یا SMS دریافت خواهید کرد و مجبور خواهید بود که آن را علاوه بر رمز عبور خود وارد کامپیوتر کنید. آرامشی که از طریق این انتخاب بدست می آورید، کاملا به زحمتش می ارزد. فعال کردن این گزینه شدیدا توصیه می شود.

login-approval-EN.jpg
در این قسمت شما حتی می توانید یک کد امنیتی یکبار مصرف 10 رقمی دریافت کنید. این کار در مواقعی مفید خواهد بود که نمی توانید پیام SMS دریافت کنید. برای مثال، مثلا وقتی که اسمارتفون خودتان را گم کردید و می خواهید رمز عبور فیس بوک تان را عوض کنید، اما نمی توانید چون  گوشی همراه خود را ندارید. این زمانی است که شما از اینکه این کد را دارید خوشحال خواهید شد.

Code Generator با این ویژگی می توانید کد ها از اپلیکیشن های موبایل فیس بوک به جای SMS دریافت کنید، یا یک اپلیکیشن دیگر را انتخاب کنید. اگر تا الان هم از یک Code generator خوب استفاده می کردید، چرا آن را برای فیس بوک استفاده نمی کنید؟
code-generator-EN.jpg
استفاده از این گزینه به انتخاب شما بستگی دارد. ولی ما توصیه می کنیم که حداقل یک بار آن را امتحان کنید.

App Passwords اگر از حساب فیس بوکتان استفاده می کنید به این گزینه احتیاج دارید تا در خدمات و اپلیکیشن های طرف سوم لاگین کنید، اگر احراز هویت دو عاملی برای حساب تان فعال باشد، یا اگر این ویژگی ها با یکدیگر نمی خوانند. بجای آن شما می توانید برای هر اپلیکیشن تائید لاگین دریافت کنید.
app-passwords-EN.jpg

Public key در این تب، شما می توانید کلید عمومی OpenPGD خودتان را منتشر کنید. اگر چنین کاری کنید، این کلید در اطلاعات حساب شما نشان داده خواهد شد. پس از آن، دوستان شما می توانند این کلید برای ارسال پیام های رمزدار به شما استفاده کنند. در آن صورت اگر یک پیام به دست نااهلش برسد، گیرنده نمی تواند آنرا بخواند.

public-key-EN.jpg
طرز کار این گزینه به صورت خلاصه به این صورت است. شما دو تا کلید دریافت می کنید- عمومی و خصوصی. دوستان و آشنایان شما از کلید عمومی شما برای رمز گذاری پیام هایی که شما می فرستید استفاده می کنند. وقتی شما این پیام ها را دریافت می کنید، از کد مخفی برای خودتان برای رمزگشایی آن استفاده کنید. به اینکار، کریپتوگرافی موازی می گویند-رمزگذاری پیام ها با یک کلید و رمزگشایی آن با کلید دیگر.

در اصل اینکار چندان راحت نیست، اما مفید است. حتی اگر کسی ایمیل شما را هک کند، نمی تواند مکالمات شما را بخواند، مگر اینکه شما تنها دارنده کلید خصوصی نباشید.
همچنین در اینجا می توانید گزینه ای را فعال کنید تا فیس بوک هر ایمیلی را که به شما می فرستد، رمزگذاری کند.

Your Trusted Contacts. در اینجا شما می توانید  در صورت از دست دادن دسترسی به حسابتان، از کاربران مورد اعتماد خود بخواهید که به کمک تان بیایند. آن زمان، شما با آنها تماس می گیرید و از آنها می خواهید که یک رمز عبور یکبار مصرف به شما بدهند. آن را وارد می کنید و دسترسی شما بازیابی می شود.

بخاطر داشته باشید که امنیت حساب شما بستگی به کاربران مورد اعتماد شما دارد، بنابراین افراد قابل اعتمادی را انتخاب کنید.
trusted-contacts-EN.jpg
Recognized Devices این لیستی از مرورگر ها و اپلیکیشن های بیاد مانده در دستگاه هایی است که شما برای وارد شدن به فیس بوک از آنها استفاده کرده اید. وقتی شما از یک از این دستگاه ها وارد این شبکه اجتماعی خود می شوید، فیس بوک برای شما هشدار لاگین نمی فرستد.

راستی هر از چند گاهی این لیست را پاک کنید و اگر مالکیت هر کدام از این دستگاه را از دست دادید، حتما اینکار را بکنید.
recognized-devices-EN.jpg

Where You’re logged In. این تنظیمات مفید به شما این امکان را می دهد تا چک کنید که با چه دستگاهی وارد اکانت فیس بوک تان شدید. آیا شما با کامپیوتر شخصی دوست تان وارد شبکه اجتماعی تان شدید ولی فراموش کردید که از اکانت خود خارج شوید؟ یا بدتر از آن، از طریق یک کامپیوتر عمومی در کتابخانه وارد شدید؟ آیا یک لاگین مشکوک را می بینید که مطمئنید شما آن را آغاز نکردید؟ همه این لاگین های مشکوک را ببندید و پس وردتان را تغییر دهید.

where-logged-in-EN.jpg

 Legacy Contact. این مورد مربوط به افرادی است که می توانند پس از مرگ شما، صفحه شما را نگهداری کنند. برای پروفایلتان پست بنویسند، به درخواست های دوستی جدیدتان جواب بدهند یا عکس های پروفایلتان را بروزرسانی کنند. این فرد قادر نخواهد بود تا زمانی که شما هستید، مطلبی را منتشر کند. این بیشتر مربوط به آینده است.

legacy-contact-EN.jpg

Deactivate Your Account. اگر می خواهید برای مدت زمانی از فیس بوک راحت شوید ، می توانید به طور موقت حسابتان را غیرفعال کنید. در این صورت پست های شما پنهان خواهد شد، شما می توانید هر زمان که دلتان خواست براحتی با لاگین شدن حساب فیس بوک خود را فعال کنید.

deactivate-your-account-EN.jpg

دو گزینه مفید دیگر

در بخش تنظیمات، تب General را باز کنید. علاوه بر اطلاعات شخصی، شما تاریخی را که رمزعبور خود را تغییر دادید نیز خواهید دید. ما بشدت توصیه می کنیم که رمزعبور خود را از گاه گاهی عوض کنید و صد البته از رمز عبور قوی استفاده کنید.

other-settings-EN.jpg

علاوه بر آن، شما گزینه دانلود داده های فیس بوک را نیز در اینجا پیدا می کنید. ما گاهی مواقع اطلاعات مهمی را روی شبکه های اجتماعی به اشتراک می گذاریم که ممکن است فراموش کنیم جای دیگری از آن بک آپ بگیریم. برای مثال، عکس ها و ویدئو های مراسم ازدواج و تصاویر فرزند کوچکتان. اگر این فایل ها را به هر دلیلی گم کنید، می توانید حداقل آنهایی را که قبلا روی فیس بوک به اشتراک گذاشته بود، برگردانید.